En kærlighedshistorie

love familie

En kærlighedshistorie

Af Pia Kryger Lakha

I 1982 kom en lille uanseelig 40 årig mand og søgte arbejde i min kunsthåndværkervirksomhed i Søborg. Jeg selv var kun 21 år, og havde netop etableret mig som selvstændig erhvervsdrivende, med al den usikkerhed det nu indebar, så jeg kunne knap nok garantere, at der ville blive en fast løn til mig selv og de ansatte, jeg allerede havde. Det var derfor ikke det mest indlysende fornuftige at ansætte endnu en person på det tidspunkt.

Men der var noget særligt ved den karismatiske tibetaner, der opsøgte mig. Han stod i en desperat situation; hvis ikke han kunne dokumentere, at han havde fast arbejde, ville han få problemer med de danske myndigheder. Det var derfor i første omgang af medfølelse, at jeg ansatte ham, men det skulle dog hurtigt vise sig, at den beslutning var en kæmpe gevinst.

Det varede ikke længe, inden der opstod en dyb fortrolighed mellem Lakha Lama og mig. Mens vi sad og arbejdede, talte vi om alt muligt; om livet, om filosofi, om Tibet. Der skete noget forunderligt under disse intense samtaler; fuglene flokkedes om det vindue vi sad ved. Blåmejser og musvitter satte sig i lange rækker på sprosserne, og pirkede på ruden, som om de ville ind til os.

Vi begyndte at gå lange ture sammen, og en dag gik vi i Tivoli, hvor jeg beundrede de smukke roser; jeg syntes, at de lyserøde var de kønneste. Næste dag stod der en lyserød rose på mit skrivebord, og da den var visnet, kom der straks en frisk. Ved den tredie rose, var jeg færdig! Jeg havde fundet mit livs kærlighed, som heldigvis aldrig er visnet, men til stadighed folder sig ud.

Det var begyndelsen på mange lykkelige år sammen med Lakha Lama. Men det er ikke et parforhold, hvor man kan tillade sig at henfalde til tosomhed eller kernefamilieidyl. Med i købet fik jeg nemlig en “svigerfamilie” på omkring 100.000 tibetanere, som opfatter Lakha Lama som deres åndelige leder. Han er nærmest som en far for dem, og deres hengivenhed og dybe tro er overvældende.

De første 10 år af vores samliv levede vi af min lille kunsthåndværker-virksomhed, som siden er transformeret om til det, der i dag er being & doing og caretrade.

Vi er begge dybt engagerede i velgørenhedsarbejde, og i 1997 tog vi initiativ til stiftelsen af Tibet Charity.

introduktion1 Lakha-livshistorie-DK Lakha-kaerlighedshistorie_DK HHDL-LakhaLama-150 FOTOS-DK