Introduktion

Lakha-Lama-280

Lakha Lama

blev født i Tibet i 1942 og fem år senere tronsat som den reinkarnerede Lama af Batang og dermed udvalgt som åndelig leder for over 100.000 mennesker i Øst Tibet.

I 1959 flygtede Lakha Lama til Indien, og var i fem år parlamentsmedlem i Den Tibetanske Eksil-regering under H.H. Dalai Lama, indtil han i 1976 kom til Danmark.

Lakha Lama har som flygtning oplevet at miste alt. Han har i praksis gjort brug af den buddhistiske filosofis viden om det menneskelige sind og dets dybtliggende ressourcer, og kan derfor videregive denne visdom ikke blot i form af sit kendskab dertil gennem sine filosofiske studier, men som en personlig livserfaring.

Lakha Lama er dybt engageret i forskellige kulturelle og humanitære projekter og er bl.a. stifter af Tibet Charity og spirituelt overhoved for Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme og Øsal Ling.

Det skaber ofte lidt forvirring med alle de kasketter Lakha Lama har, og mange tror, at being & doing, Tibet Charity, Phendeling og Øsal Ling er en og samme sag, fordi de alle har Lakha Lama som frontfigur, men det er ikke tilfældet.

Tibet Charity er en humanitær hjælpeorganisation, hvis bestyrelse arbejder ulønnet, og som formidler ubeskåret bistand til de tibetanske flygtninge.

Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme er en forening, som har skabt et usekterisk buddhistisk tempelrum i København. being & doing lejer dette lokale til vore arrangementer. Lakha Lama er spirituelt overhoved for Phendeling.

Øsal Ling er et buddhistisk center i Århus, som Lakha Lama også er spirituelt overhoved for.

being & doing er en virksomhed, der arrangerer kurser, foredrag og kulturrejser med Lakha Lama.

 

introduktion1 Lakha-livshistorie-DK Lakha-kaerlighedshistorie_DK HHDL-LakhaLama-150 FOTOS-DK