Referencer

HHDL-LakhaLama-280

Tibetanske relationer:

Fra 1971 – 1976 var Lakha Lama folkevalgt parlamentsmedlem i Den Tibetanske Eksilregering under H.H. Dalai Lama. Lakha Lama har flere gange taget initiativ til H.H. Dalai Lamas besøg i Danmark i 1996, 2000, 2003, 2009, 2011 og 2015.

Under sine besøg til sin hjemegn Batang i Østtibet i 1989 og 2005 gav Lakha Lama belæringer og velsignelser for forsamlinger på op til 30.000 mennesker.

Tillidsposter & undervisningssteder:

Stifter af og formand for Tibet Charity
Spirituelt overhoved for Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme, Kbh.
Spirituelt overhoved for Øsal Ling tibetansk buddhistisk center i Århus.

TV-udsendelser

Medvirket i flg. TV-udsendelser, der alle har været vist i DR-TV:
1989 Kommentator for TV-avisen ved H.H. Dalai Lama’s modtagelse af Nobels Fredspris.
1990 ‘Lakha – en tibetansk Lama’s liv’.
1991 ‘Sidste udvej’
1993 ‘Kunsten at dø’.
1999 ‘Med andre øjne’.
2004 ‘Samtaler med Gud’
2008 ‘Lakha Lama 2860 Søborg’

Udgivelser:

1994 ‘At være eller ikke være’ Kronik i Berlingske Tidende
1994 ‘Brøndums Encyklopædi’ (2 kronikker).
1998 ‘Passioner’ (interview af Peter Øvig Knudsen).
2001 ‘Dansk uden tårer’ Politikens forlag
2001 ‘Engle i Danmark’ (interview af Valentine Laage, Høst og Søn)
2002 ‘Tibetanske Hjerter’ (kronik i fotobog af Marianne Leth)
2009 ‘Simply Sharing’

Ole Michelsen, Forfatter, redaktør af Bogart, DR-TV:

“Det moderne effektive stressede menneske kan så meget, har så meget. Hvad vi mangler og længes efter er fred i sindet. Min vej til at finde lidt mere fred er gået gennem buddhismen og ikke mindst gennem Lakha Lamas stilfærdige og humoristiske belæring.”

Peter Bastian, musiker og forfatter:

“I en tid under konstant forandring er forandringsvillighed afgørende, men vi har brug for retning og det kræver perspektiv. Perspektiv får vi ved at spejle vores liv i det usædvanlige og storslåede, og Lakha Lama er et af de mest storslåede og usædvanlige mennesker jeg har mødt. Han forener det ypperste fra sin tradition med et ægte vesteuropæisk engagement i omverdenen. Han kender og forstår os, men ser også vores liv oppefra. Fra tibetanske højder.”

Flemming Pless, sognepræst Christians kirke:

“Det der er særligt ved Lakha Lama er, at han er et af de mennesker, der er så god til at være Lakha Lama, at jeg får sådan en lyst til at være Flemming Pless. Lakha har en udvidende effekt på mig og dem, jeg kender som har mødt Lakha. Man risikerer hele tiden at blive taget alvorligt. Ikke dårligt i vores tid og derfor er Lakha en god sparringspartner i det interreligiøse møde. Han har altid stor vilje til at forstå andre. Der er ikke tvivl om, at den tibetanske buddhisme med Lakha Lama har en fornem ambassadør i Danmark.”

Benny Gunnarsson, Quality Manager, IKEA Hongkong Ltd.:

“As I am working in an international company with people from many different cultures, I found my meeting with Lakha Lama to be of a great assitance in my own understanding and acceptance of other people and their cultures. His liking of interacting instead of lecturing fits me very well! As a person he represents to me the simplicity he speaks about.”

Birgit Off, coach og kursusarrangør  – Sverige:

“Det giver altid nye tanker at træffe Lakha Lama. Engagerende, inspirerende, nye perspektiver at gå videre med. Det er enkle råd og vejledning med en utrolig dybde.”

Peter Hallum, Produktchef for Coop-Danmark:

“Lakha Lama forstår som få at fokusere på det væsentlige. Det er en fornøjelse at høre, hvor klart og skarpt han formulerer sig. Lakha Lama besidder en imponerende praktisk og jordnær indsigt i menneskelivet og menneskesindet. Hans ord skaber et godt fundament for handling i en travl og hektisk hverdag”.

Gerrit Otterloo, Ph.D. retired associate professor, author – Sverige:

“When I met Lakha Lama I found a man, so responsive, open, and kind that I instantly realized I´d met with someone who had a few things to teach me. Since then I´m learning.”

introduktion1 Lakha-livshistorie-DK Lakha-kaerlighedshistorie_DK HHDL-LakhaLama-150 FOTOS-DK